Blog

14 březen

Mimořádný týden

Napsal(a) 

Ahoj! Už jste také navštívili museum smyslů v Praze? Já teda jo a vůbec toho nelituji. V museu se nachází spousta optických iluzí např. voda tekoucí nahoru, točící se tunel, obraz slona a další obrazy, 3D stáj a spousta dalšího. Také se tam nachází něco jako disco místnost, postel s hřebíky, zrcadlové bludiště, obrácená koupelna, hlava na talíři a ještě nespočet dalšího. Mně se především líbila disco místnost a zrcadlové bludiště. A co se mi vlastně nelíbilo? Asi to, že jsme tam byli jen dvě hodiny, protože já bych tam byla celý den. Doporučuji všem a to opravdu všem. A dávám *****.  Mája


Ve středu 28.2.2018 vyrazila naše škola do kina v Radotíně. Šli jsme na dokument BBC Earth : Den na zázračné planetě. Tento film měl být o planetě, přírodě a o živočiších, která zde žijí. Viděli jsme pěkné záběry zvířat, ale vadilo mi, že tvůrci přeskakovali  od zvířete z Asie až k zvířeti na Arktidě. Další problém byl, že jsme se o žádném zvířeti nedozvěděli moc informací. Tento film se mi i přesto líbil a tak dávám 5 hvězd z 5.
Matěj Malík

                                                           
1.3 jsem byl se školou na výstavě lidských smyslů. Na výstavě jsem viděl různé optické klamy. Byly tam i hodně zajímavé věci např. místnost s narušenou gravitací nebo točící se tunel. Nejvíce se mi tam líbilo křeslo, z kterého vyjížděli pomalu hřebíky. Nelíbilo se mi, jak nějací zničili vodu, která tekla směrem ke stropu. Výstavu bych doporučil školám a rodinám. Dávám pět hvězdiček.
☺*****☺Kuba Stehlík


Ve středu jsem se ZŠ Kosoř byl v kině Radotín na filmu Earth:  Den na zázračné planetě od společnosti BBC. Film byl o tom, co zvířata nebo rostliny dělají a jak se přes den chovají. Viděli jsme záběry z různých kontinentů a oceánů, záběry které ukazovaly pohyb zpomaleně i zrychleně. Ukazovali jak se při východu a západu slunce zvířata chovala, jak v noci svítí takovou zelenou barvou houby a třeba jak se medvěd drbe o strom. Tento film se mi líbil a měli bychom chránít tuto rozmanitou přírodu.
Matouš Holub


Trilopark
V pátek 2. března jsem se školou jel na výstavu do triloparku. Tato výstava byla hlavně o trilobitech ale dozvěděl jsem se hodně i o pravěku. Na výstavě se mi líbily pravěká zvířata a velcí trilobiti. Moc se mi nelíbilo to, že na výstavě neprodávali opravdové trilobity. Tuto výstavu bych doporučil lidem, kteří mají rádi pravěk.
Daniel Dvorský
                                           

Paddington 2
27.2.  jsem šel se školou do kina na film Paddington.
Byl jednou jeden medvídek a jmenoval se Paddington. Měl hodně kamarádů a žil v rodině  
Brownových. Měl taky tetu, která se jmenovala Lucy. Teta Lucy měla 100. narozeniny.
Paddington šel jednou do jednoho starožitnictví a viděl tam leporelo Londýna. Ale to leporelo      bylo moc drahé, tak Paddington si sehnal práci jako čistič oken. Jednoho dne bylo to leporelo ukradeno a Paddington viděl zloděje, tak za ním šel, ale, když zloděje málem chytil vypařil se i s leporelem. Policie tomu nevěřila, jediný podezřelý byl Paddington. Tak šel do vězení. A jen pouhou náhodou si tam udělal kamarády. Rodina Brownová tomu nevěřila že Paddington něco ukradl a o pár dní později zjistili kdo ukradl leporelo. Byl to jeden herec, který se jmenoval Phonix Buchnan. Ale Paddington si myslel, že na něj zapoměli tak utekl z vězení. Zavolal rodině Brownových a všechno rěkla. Nakonec zloděje chytili.
 DOPORUČUJU FILM VŠEM!  Daniel Brandao


1.3. 2018 jsme se ZŠ Kosoř byli v muzeu smyslů. Na této výstavě byli různé oční klamy a věci k zamyšlení. Každý z nás dostal pracovní list ve kterém měl odpovídat na záludné otázky. Líbili se mi různé místnosti, které dokázaly zmást. Nelíbilo se mi jen špatné počasí ale to není chyba výstavy. Doporučila bych ji lidem ve věku 7-12 let.
    *****.   Jana Doležalová


Výstava trilopark
V pátek 2.3.2018 jsem byl se školou na výstavě TRILOPARK. Tato výstava byla o trilobitech a pravěkých zvířatech. Na výstavě nám jeden pán vyprávěl o trilobitech. Výstava se mi moc líbila, ale nejvíce se mi líbilo povídání o trilobitech, zvířata, která jsou v životní velikosti a dílničky, ve kterých i můžete vyrobit trilobita a namalovat si ho. Tuto výstavu bych doporučil 1.stupni základních škol a rodinám s dětmi. Tuto výstavu bych ohodnotil
+++++.   Pavel Sedláček

Číst 1835 krát Naposledy změněno středa, 14 březen 2018 14:13
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)